Lekić: Racionalni potezi opozicije

Izvor: B92, 24.Apr.2013, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekić: Racionalni potezi opozicije

Podgorica -- Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić kaže da će opozicija, koja ne priznaje rezultat predsedničkih izbora, ozbiljno i racionalno vući poteze.

Komentarišući izjavu predsednika Skupštine Ranka Krivokapića da bi usvajanje opozicione inicijative o donošenju leks specijalisa bio presedan jer bi predstavljalo ukidanje smenjivosti vlasti, Lekić je podvukao da je zahtev opozicije za odbranu Ustava i poništavanje prevare nije presedan. Naprotiv, kako kaže, politički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pravni presedan je to dozvoliti.

"Ne stoji tvrdnja da bi odluka Skupštine da odbrani Ustav sprečila smenjivost vlasti. Naprotiv, ponavljanje i nekažnjavanje izborne krađe sprečavaju ostvarivanje demokratskog principa smenjivosti vlasti. Pošto se ovde očigledno radi o improvizovanim izjavama, očekujem da će predsednik Skupštine vrlo brzo izaći u javnost sa ozbiljnim i odgovornim stavom povodom zahteva opozicije i dobrog dela civilnog sektora", rekao je Lekić u intervjuu podgoričkom "Danu".

On je dodao da to očekuje, tim pre što se zemlja, pored ekonomske krize, nalazi i u ozbiljnoj političkoj i institucionalnoj krizi i što Evropska unija, pa i kroz reči Ketrin Ešton, tim povodom traži ozbiljan dijalog vlasti i opozicije.

Krivokapić je inače lider Socijaldemokratske partije, manje članice vladajuće koalicije koja je na proteklim predsedničkim izborima 7. aprila uskratila podršku Vujanoviću jer smatra da je njegova kandidatura bila protivustavna.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.