Kako da tvitujete, a da vas “ne vide”?

Izvor: NovaEnergija.net, 10.Mar.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da tvitujete, a da vas “ne vide”?

Stiče se utisak da je korisnost društvenih mreža, kako vreme odmiče, sve više na probi. Umesto lakšoj komunikaciji u kojoj je ležala početna privlačnost, aktivnija korisnička populacija vremenom se prepustila toksičnoj sredini koju čine prepucavanja, širenje dezinformacija i kontraproduktivne podele na tabore gde i najgori stavovi dobijaju publiku.
Ovakvo stanje povremeno prekine nadležne u brojanju para, pa je neophodno nekako umiriti razjarenu masu, naročito ako je iza ugla >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << neki bitan politički događaj koji će dodatno da dolije ulje na vatru (poput predsedničkih izbora u Americi naredne godine).
Puko banovanje korisnika kojim se ”Tviter” služio ne bi li zavodio red među objavama i odgovorima koji ih kritikuju, nije naročito urodilo plodom, pa je vreme za primenu drugačije taktike.
Ona obuhvata delimično skrivanje određenih komentara od javnosti, čiji je sporni sadržaj ipak vidljiv svakome ko je voljan da ga pročita.
Prateći ikonu share, prikazuje se opcija hide Tweet. Odgovori sa ovom oznakom neće biti na prvi pogled dostupni, već je na radoznalim pratiocima da ga potraže u zasebnoj kategoriji. Na vidiku je i mogućnost da se oni naknadno obelodane ukoliko se autor objave predomisli.
Ovakva transparentna selekcija, pruža autorima mogućnost da konkretno ukažu na stav sa kojim se ne slažu, ali sa druge strane nudi i publici šansu da autora iskritikuje zbog komentara koji je neopravdano skriven, prenosi ”Svet kompjutera”.
Dodatno komplikovanje moderacije koje za sobom povlači ovakva opcija, teško da će popraviti situaciju. Društvene mreže su ipak, uprkos avatarima i aliasima, i dalje odraz stvarnog sveta, gde su nesuglasice i sukobi neminovni šta god pojedinac želeo ili činio.
Izvor: Novosti
Foto: Pixabay

Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.