Jeremić očekuje drugi krug izbora sa Vučićem

Izvor: RTS, 19.Feb.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić očekuje drugi krug izbora sa Vučićem

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić smatra da će ishod predsedničkih izbora biti odlučen u drugom krugu i očekuje da se tu naći on i premijer Aleksandar Vučić.
"Svakim danom je sve većem broju ljudi očiglednije da ćemo se u drugom krugu naći on i ja i da će to biti jasan referendum - da li nam je danas dobro ili ne", rekao je Jeremić u intervjuu za Alo.
Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rečima, Vučić "ne može da pobedi u prvom krugu" izbora i zbog toga je, kako je naveo, "svakim danom sve nervozniji i agresivniji".
Upitan da li bi pozvao narod na demonstracije ukoliko posumnja u rezultate izbora, Jeremić je poručio da se ne sme dozvoliti prekrajanje izborne volja građana.
"Zato je neophodno biti prisutan na svim glasačkim mestima i dobro se pripremiti za izbornu noć, uključujući i u Republičkoj izbornoj komisiji. Tome trenutno posvećujemo izuzetno veliku pažnju i energiju", naveo je Jeremić.
Podsećajući da je ponudio podršku Saši Jankoviću za eventualni drugi izborni krug, Jeremić kaže da je očekivao da mu Janković na isti način uzvrati, "ali on to, po svoj prilici, ne želi da uradi".
Na pitanje da li je Demokratska stranka podržala Jankovića zbog loših Jeremićevih odnosa sa liderom njegove bivše stranke Draganom Šutanovcem, Jeremić je odgovorio da je to ostavilo utisak da u DS-u "imaju neku svoju računicu na ovim izborima".
Upitan da li očekuje podršku Tomislava Nikolića, Jeremić je odgovorio kratko: "Ne".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.