Jeremić: Događaj u Beloj kući je bilo samo slikanje za Trampovu kampanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2020, 12:00

Jeremić: Događaj u Beloj kući je bilo samo slikanje za Trampovu kampanju

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da su dokumenti koji su potpisali Beograd i Priština, zbog čega je poslanik švedskog parlamenta predložio predsednika SAD za Nobelovu nagradu za mir, neodrživi, a da je događaj u Beloj kući bio smišljen isključivo kao "Trampovo slikanje u kampanji".

"Nominaciju Donalda Trampa za Nobelovu nagradu za mir ne bi trebalo posmatrati van konteksta predstojećih američkih predsedničkih izbora. Njegovi desničarski saveznici >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iz Evrope pišu pisma Nobelovom komitetu sa jednim jedinim ciljem - da ta pisma objave američki mediji", rekao je Jeremić za "Njuzvik", jedan od najuticajnijih američkih i svetskih nedeljnika.

Jeremić, kojeg list navodi kao bivšeg ministra spoljnih poslova Srbije i predsednika Generalne skupštine UN, istakao je da dva neobavezujuća papira bez zaglavlja, koja su u Beloj kući odvojeno potpisali predstavnici Beograda i Prištine nisu "ni istorijski niti održivi".

"To je kristalno jasno svakome ko se makar površno razume u prilike na Balkanu. Nijednom od postojećih otvorenih pitanja između dve strane nije pristupljeno na ozbiljan način", naveo je Jeremić.

"Trampu je to bilo jedno slikanje za kampanju, a istovremeno i dobar marketinški trenutak za premijera Izraela Benjamina Netanjahua, koji je mogao da objavi da će dve evropske ambasade biti otvorene u Jerusalimu. Kažem trenutak, jer mislim da ni Beograd ni Priština ne planiraju da to zaista i urade", zaključio je Jeremić.

List podseća da su jedino SAD i Gvatemala otvorile svoje ambasade u Jerusalimu, uprkos protivljenju Palestinaca koji, uz široku međunarodnu podršku, insistiraju na tome da Istočni Jerusalim, zauzet od Izraela u ratu 1967. godine, bude priznat kao njihova prestonica.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.