Janković u Briselu sa Lunaček, Kukanom, Fajon,...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković u Briselu sa Lunaček, Kukanom, Fajon,...

Saša Janković razgovarao je protekla dva dana u Briselu sa evropskim parlamentarcima i savetnicima, a teme su bile, kako je rekao dopisnicima srpskih medija, situacija u Srbiji posle predsedničkih izbora i budućnost političkog pokreta koji predvodi.

Janković je sagovornicima, kako je rekao, preneo da vlast u Srbiji gubi poverenje naroda i da se održava "reklamiranjem lažne stabilnosti", ali i da narod u Srbiji gubi poverenje u evropske institucije, jer "povlađuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandru Vučiću, nadajući se da će na taj način doprineti stabilnosti".

Dodao je da je sagovornike obavestio o suštini i ciljevima protesta u Srbiji, te da njegov pokret predstavlja autentičnu alternativu situaciji u Srbiji, koja, kako je ocenio, "postaje deprimirajuća".

Njegov pres tim u Beogradu je istovremeno saopštio da je Janković razgovarao sa potpredsednicom EP Ulrike Lunaček, potpredsednikom poslaničke grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata Džoom Vajdenholcerom, šefom grupe ALDE Hansom Van Balenom, te sa poslanicima Tanjom Fajon, Sorajom Post, Igorom Šoltesom, Jozom Radošom, Ivom Vajglom, Ivanom Jakovčićem.

Prema Tanjugovim informacijama, Janković se u Briselu sastao i sa Eduardom Kukanom.

Niko od evropskih parlamentaraca, uključujući Jozefa Vajdenholcera, koji je Jankoviću bio "domaćin" u EP, nije odgovorio na pitanje Tanjuga o karakteru i rezultatima tih sastanaka.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.