Iran: Snage bezbednosti ispalile suzavac na demonstrante

Izvor: Blic, 08.Mar.2011, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Snage bezbednosti ispalile suzavac na demonstrante

TEHERAN - Iranske snage bezbednosti ispalile su danas suzavac da bi rasturile antivladine demonstrante u Teheranu, objavljeno je na vebsajtu Kaleme.

"Snage bezbednosti su ispalile nekoliko raketa suzavaca na trgu Enkelab da bi rasturile demonstrante", objavljeno je na ovom vebsajtu opozicionog lidera Mirhoseina Musavija, prenosi Rojters.

Pokušavajući da izbegnu masivna antivladina okupljanja kao ona nakon spornih predsedničkih izbora 2009. godine, vlasti su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se izjasnile protiv svakog "ilegalnog" okupljanja opozicije nakon što su opozicioni vebsajtovi pozvali na današnje okupljanje.

Vlada negira tvrdnje opozicionih vebsajtova prema kojima se Musavi i još jedan opozicioni lider, Mehdi Karubi, nalaze u kućnom pritvoru.

Nešto ranije, na vebsajtu Kaleme objavljeno je da je više stotina pripadnika snaga bezbednosti razmešteno na ulicama Teherana u cilju sprečavanja opozicionog okupljanja.

Povezane vesti: Eštonova osudila Iran zbog represije nad opozicijom Ćerka bivšeg predsednika Irana na kratko pritvorena Konačna meta je Teheran Liderima iranske opozicije prete smrću Tunis: Hapšenja bliskih saradnika svrgnutog predsednika
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.