Glumca za predsednika SAD

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2011, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumca za predsednika SAD

Čuveni dokumentarista i žestoki kritičar američkog društva Majkl Mur javno je pozvao glumca Meta Dejmona da sakupi hrabrost i kandiduje se na predsedničkim izborima koji će se u Americi održati sledeće godine.

Mur smatra da bi Dejmon zaista mogao da trijumfuje i u Beloj kući zameni Baraka Obamu.

"Nisam još o tome razgovarao sa Metom, ali mislim da je on zaista hrabar i da ga nije briga koga će povrediti kada govori ono što misli. Republikanci su već >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pokazali da ako nominuješ nekoga ko je popularan, onda i pobediš. Ponekad čak pobediš i kada nominuješ glumca. Kada su me pitali ko bi bio dobar predsednik, odmah sam rekao da je to Met“, rekao je Majkl Mur, inače vatreni liberal.

Met Dejmon se povodom toga nije oglašavao, ali mala je verovatnoća da će prihvatiti izazov.

Holivudski glumac Ronald Regan je u dva mandata (od 1981. do 1989. godine) bio "republikanski" predsednik Sjedinjenih Država.

Za sada je izvesno da će Barak Obama u novembru sledeće godine pokušati da osvoji drugi uzastopni mandat, dok se kod Republikanaca za sada ne izdvaja nijedan poznati kandidat.

Majkl Mur je u maju ove godine najoštrije do sada kritikovao Baraka Obamu kada ga je javno pozvao da vrati Nobelovu nagradu za mir koju je dobio 2009. godine zbog vojne intervencije u Libiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.