Dresirao psa politički: Oland levo, Sarkozi desno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dresirao psa politički: "Oland" levo, "Sarkozi" desno

Francuz Žan-Batist Feran dresirao je svog psa imajući u vidu potencijalne kandidate na predsedničkim izborima 2017.

Kada ovaj uzgajivač mlečnih krava iz Kastetisa, na jugozapadu zemlje, uzvikne "Oland", njegov pas odmah zna da treba da potera stado s leve strane, a kada čuje naredbu "Sarkozi", sa desne.

Već dve godine, Feran uči svog border kolija, po imenu Iglo, da sledi ove neobične naredbe.

Osim imena sadašnjeg predsednika i njegovog prethodnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovaj poljoprivrednik koristi i imena drugih ličnosti sa francuske političke scene.

Kada vikne "Le Pen", pas se istog časa ukopa u mestu, a kada izgovori "Bejru" njegov ljubimac bi, po pravilu, trebalo da krene pravo, mada još nije usavršio taj potez.

"Iglo više vrluda levo desno, baš kao i (centristički kandidat Fransoa) Bejru", objasnio je kroz smeh Feran koji ovu "političku dresuru" koristi manje kako bi izrazio svoju političku naklonost, a više kako bi skrenuo pažnju na težak položaj poljoprivrede.

"Situacija na selu je katastrofalna. Ovo je način da se kroz humor govori o selu i poljoprivrednicima", naveo je Feran, koji se nada da se bivši premijer Alen Žipe neće kandidovati jer "treba najmanje šest meseci da se pas privikne na novu komandu".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.