Braća muslimani prete novom revolucijom

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2012, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Braća muslimani'' prete novom revolucijom

15.06.2012. -

Kandidat udruženja, "Muslimansko bratstvo" na predsedničkim izborima u Egiptu, Mohamed Mursi obećao je na konferenciji za novinare posle odluke Ustavnog suda da će raspusti parlament, kojim dominiraju islamisti, da će ponovo harati revolucija zemljom ako rezultati drugog kruga bitu falsifikovani.Ova izjava se pojavila za dan pre izbora koji će biti održati 16. i 17 juna. Jedini protivnik Mursi je bivši egipatski premijer Ahmed Šafik, koji je bio na položaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u administraciji predsednika Hosnija Mubaraka. "Muslimanska braća" su pokušali da ga spreče da se kandiduje legalno, ali Ustavni sud je odbio amandman. Sinoć se na trgu Tahrir u Kairu okupilo na stotine protivnika bivšeg premijera.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Nemiri u Egiptu

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opasni dani za krhku demokratiju u Egiptu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2012

Uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Egiptu, u subotu i nedjelju, na kojima će se kandidatu Muslimanskog bratstva suprostaviti Ahmad Šafik, premijer iz Mubarakove ere, ova zemlja ponovo se približiva nestabilnosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.