Bez podrške albanskih partija

Izvor: B92, 30.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez podrške albanskih partija

Bujanovac -- U Partiji za demokratsko delovanje kažu da neće pozvati svoje članove da glasaju u drugom krugu predsedničkih izbora.

"U ovom trenutku ne postoji nikakva šansa za bilo kakav sporazum oko podrške nekom kandidatu na predsedničkim izborima", rekao je šef odborničke grupe te partije u Skupštini opštine Bujanovac Šaip Kamberi.

Kamberi je kazao da ima zamerke "samo na predsedničkog kandidata Demokratske stranke (Borisa Tadića)", navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije bilo "nikakve teorija da se postigne bilo kakav sporazum sa kandidatom radikala."

"Kao demokrata koji je orijentisan za Evropu, Tadić je morao, ako je želeo glasove svih manjina, da ima kontakte i sa Albancima, a on nije stupio u kontakt niti sa strankama niti sa našim predstavnikom u Skupštini Srbije Rizom Haljimijem", istakao je on.

Kamberi je naglasio da "Albancima nije svejedno ko će biti predsednik Srbije ali da nikome ne mogu da daju svoj glas ako za uzvrat ništa ne dobijaju".

Lideri ostalih uticajnijih albanskih političkih partija koje drže lokalnu vlast u opštinama Bujanovac i Preševo, osim Partije za demokratsko delovanje i Demokratske unije, pozvale su na bojkot svoje birače još u prvom krugu predsedničkih izbora.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.