Instagram sprečava lažne vesti uoči izbora u SAD

Izvor: B92, 30.Okt.2020, 11:30

Instagram sprečava lažne vesti uoči izbora u SAD

Instagram je uveo promene za korisnike u SAD, kako bi se sprečilo širenje lažnih vesti u vreme održavanja predsedničkih izbora.

Za njih je, tako, privremeno ukinuta opcija obeležavanja i pretraživanja sadržaja heštegom #Recent, saopštili su iz Instagrama.

"To radimo kako bismo smanjili širenje potencijalno štetnog sadržaja u realnom vremenu koji bi se mogao pojaviti u vreme izbora", naveli su.

Kada se sadržaj pretražuje po nedavnim objavama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neki sadržaji dobijaju prednost zbog hronološkog ređanja, piše Hina, a prenosi Indeks. Ovakva sistematizacija može da dovede do brzog širenja lažnih informacija.

Pritisci na društvene mreže su veliki pred izbore u SAD, koji će se održati 3. novembra, pa se ove velike internet platforme trude da suzbiju neistine, spreče pokušaje zastrašivanja i slično.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.