Đedović u Vladičinom Hanu obećala isplatu državne pomoći za poplavljena područja

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jul.2023, 19:19

Đedović u Vladičinom Hanu obećala isplatu državne pomoći za poplavljena područja

Tokom junskih poplava u Vladičinom Hanu velika oštećenja i materijalnu štetu pretrpele su ulice Vladike Pajsija, Bore Stankovića, Ratka Pavlovića i Svetosavska, a tamo je bila i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović koja je obećala isplatu državne pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni.

Sanacija ulica, koja se nalaze u neposrednoj blizini potoka čije izlivanje ih je ošteteilo, je počela, a predsednik Opštine Vladičin Han >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Goran Mladenović upoznao je ministarku sa opsegom štete koju su napravile junske poplave kao i sa dinamikom otklanjanja posledica.

Drago mi je što vidim da radovi na sanaciji lokalne infrastrukture napreduju dobro. Isplata državne pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni je već počela, a prvi iznosi su isplaćeni u Kragujevcu i Kraljevu, koje sam posetila prošle nedelje. Sigurna sam da će uskoro i ostale lokalne samouprave završiti ono što je do njih i da će ubrzo biti isplaćena pomoć i drugim gradovima i opštinama - izjavila je ministarka Đedović.

Sa predsednikom Opštine Đedović je razgovarala i o merama energetske efikasnosti za koje je u toj opštini država do sada uložila 43,5 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 19,5 miliona,

Subvencija su dobila 113 domaćinstava, većim delom za unapređenje izolacije, zamenu prozora ili kotlova, dok je sedam porodica dobilo subvencije za ugradnju solarnih panela.

Očekuje se da se ta saradnja nastavi i u narednom periodu jer se Vladičin Han prijavio na oba aktuelna javna poziva.
Pogledaj vesti o: Poplave,   Sveti Sava

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pomoć Vladičinom Hanu na saniranju šteta od poplava

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Jul.2023

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović posetila je danas, zajedno sa predsednikom Opštine Vladičin Han Goranom Mladenovićem, domaćinstva koja se nalaze u neposrednoj blizini potoka čije je izlivanje značajno oštetilo lokalne ulice, a čija sanacija je danas...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.