Pomoć Vladičinom Hanu na saniranju šteta od poplava

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Jul.2023, 20:51

Pomoć Vladičinom Hanu na saniranju šteta od poplava

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović posetila je danas, zajedno sa predsednikom Opštine Vladičin Han Goranom Mladenovićem, domaćinstva koja se nalaze u neposrednoj blizini potoka čije je izlivanje značajno oštetilo lokalne ulice, a čija sanacija je danas počela.

Mladenović je tom prilikom upoznao ministarku Đedović sa opsegom štete koju su u Vladičinom Hanu napravile junske >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << poplave, kao i sa dinamikom otklanjanja posledica.

Ministarka je izrazila zadovoljstvo zbog toga što radovi na sanaciji lokalne infrastrukture napreduju dobro, podsetivši na to da je počela isplata državne pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u poplavama.

Ona je napomenula da su prvi iznosi isplaćeni u Kragujevcu i Kraljevu, koje je posetila prošle nedelje, pri čemu je izrazila uverenje da će uskoro i ostale lokalne samouprave završiti ono što je do njih i da će im ubrzo biti isplaćena pomoć.

Đedović je sa predsednikom Opštine razgovarala i o merama energetske efikasnosti u toj lokalnoj samoupravi, za koje je Ministarstvo do sada uložilo 43,5 miliona dinara, dok je Opština izdvojila 19,5 miliona.

Time je omogućena subvencija za 113 domaćinstava, većim delom za unapređenje izolacije, zamenu prozora ili kotlova, dok je sedam porodica dobilo subvencije za ugradnju solarnih panela.

Ta saradnja će biti nastavljena jer se Vladičin Han prijavio na oba aktuelna javna poziva Ministarstva. Već sledeće nedelje biće potpisan ugovor između Ministarstva i Opštine za nastavak subvencionisanja energetske sanacije porodičnih kuća i stanova.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.