Izvor: S media, 07.Apr.2013, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Rok za odgovor Briselu danas popodne, a ne u utorak

Savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu danas popodne.

"Mi smo dobili pojašnjenje od predstavnika Evropske komisije da se očekuje da odgovor bude dat u ponedeljak do kraja radnog vremena, da bi, ako odgovor bude potvrdan, za utorak bila pripremljena ceremonija potpisivanja. Reč je o suptilnom ili ne tako suptilnom dodatnom pritisku", rekao je Ðurić u emisiji "Utisak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nedelje" na Televiziji B92.

Uz napomenu da je rok da Srbija da odgovor ponedeljak popodne, a ne utorak popodne, Ðurić je naveo da su zabunu, svesno ili nesvesno, izazvali činovnici.

Upitan da li je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na konferenciji za novinare poslao poruku da nema ništa od sporazuma, Ðurić je kazao da je to "pogrešan utisak", jer je Nikolić nedvosmisleno rekao da će o tome državno rukovodstvo o tome obavestiti građen sutra, nakon što obavesti sagovornike.

"Predsednik je nedvosmisleno preneo nezadovoljštvo načinom na koji je naša strana tretirana i odsustvom za komromis od strane druge strane", kazao je Ðurić.

Premijer Ivica Dačić govorio je sa predstavnicima stranaka o ponudi koju je Srbija dobila u Briselu, i o kojoj treba da se odluči do utorka 9. aprila. Opširnije čitajte OVDE.

Dačić je nakon konsultacija, rekao u obraćanju novinarima da je vlada čvrsto opredeljana za dijalog, i za donošenje održivog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Vlada Srbije danas će održati i sednicu na kojoj će biti usaglašen stav o planu za sever Kosova koji je Srbiji ponuđen u Briselu.

(Tanjug, Foto: Glasačka kutija)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ðurić: Rok za odgovor ponedeljak popodne

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2013

Savetnik predsednika Srbije Marko Ðurić izjavio je da je iz Brisela stiglo pojašnjenje da je rok da Srbija da odgovor na ponudu u dijalogu ponedeljak popodne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.