Ðurić: Novo zastrašivanje Srba na KiM, zaustaviti albanske ekstremiste

Izvor: BKTV News, 07.Feb.2017, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðurić: Novo zastrašivanje Srba na KiM, zaustaviti albanske ekstremiste

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić najoštrije je danas osudio novi talas zastrašivanja i napade na Srbe na KiM, poručivši da niko neće uspeti da natera Srbiju da odustane od svoje borbe za legitimne interese srpskog naroda.

On je rekao da je danas u srpskom delu Orahovca, u blizini crkve, pronađena bomba ostavljena da "zastraši srpsko stanovništvo", kao i da je i kod vodovoda u Kosovskoj Mitrovici pronađena eksplozivna naprava.

"To pokazuje da je ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se dešava na terenu u potpunoj suprotnosti sa onim što govori Priština, a to je zalaganje za mir", rekao je Ðurić.

On je, kroz Njegošev stih "Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al'' zube polomi", poručio ekstremistima da neće uspeti da slome odlučnost srpskog naroda da ostane na svojoj zemlji.

Ðurić je pozvao prištinske institucije i međunarodnu zajednicu da zaustave albanske ekstremiste, navodeći da oni imaju odgovornost za bezbednost na KiM.

"Srbija smatra da je bilo kakvo ugrožavanje bezbednosti i bilo kakvo igranje nasiljem nespojivo u procesu dijaloga", rekao je Ðurić.

Đurić: Albanci spremali pogrom Srba, premijer Vučić ih sprečio

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.