Izvor: S media, 17.Mar.2013, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðilas: Boriću se za svoju stranku, nije DS kriv za sve (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke Dragan Ðilas poručio je danas da je spreman da se bori za Demokratsku stranku i da to očekuje od svih članova stranke, u koju je u poslednje vreme, kako je naveo, deset puta više građana ušlo nego što je izašlo.

Ðilas je, na 16. Radnoj skupštini DS, poručio da su za sedam meseci rada Vlade Srbije, a tri meseca od poslednje Izborne skupštine DS, građani shvatili da demokrate nisu krive za sve loše što se u Srbiji dešava, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da su neki među demokratama davali povoda da se problem korupcije vezuje za njihovo ime.

"Mogu da podnesem da nas blate u tabloidima, ali neću da dopustim da nas blate oni koji su od DS dobili najviše. Balon nezadovoljstva je izduvan, sada smo u opoziciji, u kojoj možemo kritički da se preispitamo", naveo je predsednik DS.

Nema više kompromisa

Ðilas je takođe poručio da je očuvanje DS bio poslednji veliki kompromis i da kompromisa više nema, konstatujući da je stranka nepripremljena ušla u opoziciono delovanje.

Ðilas je podsetio da je, zahvaljujući bivšem predsedniku, a sada počasnom predsedniku DS Borisu Tadiću, Srbija kandidat za člana u EU, da je u tom periodu otpočela borba protiv korupcije, počelo hapšenje članova Šarićevog klana, poboljšani odnosi sa susedima i regionalna politika.

Predsednik DS je konstatovao da je "vlast promenila dlaku, ali ne i ćud", kao i da je "ostala u istom sistemu vrednosti".

"Građani jesu gladni pravde, ali samo hapšenja neće rešiti probleme gladne Srbije", poručio je lider demokrata i istakao da je dobro što je vlast prihvatila stavove DS, ali i ocenio da "njihovo evropejstvo po površini, a ne po dubini".

Gde je Jeremić?

Skupu u beogradskom "Pioniru" prisustvuju, pored članstva i rukovodstva DS, i predstavnici ambasada Crne Gore, Danske, Hrvatske, Italije, Kine, Palestine, Rusije, Slovačke...

U DS-u nije potvrđeno da li skupu prisustvuje Vuk Jeremić, koji je u petak isključen iz članstva, iako je on najavio prisustvo, a Ðilas ga pozvao da dođe i da se obrati.

(S media)

Foto: Beta/Vladimir Milovanovic/DS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.