Izvor: B92, 25.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdara - kamen spoticanja

Beograd -- DS tvrdi da se, posle neuspelog održavanja sednice, Zvezdari sprema prinudna uprava.

Odbornici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i G17 plus u opštini Zvezdara pokušali su danas da održe sednicu skupštine na kojoj bi smenili radikalskog predsednika Opštine i na njegovo mesto vratili nedavno smenjenog demokratu. Sednica ipak nije održana, a u DS-u tvrde da se Zvezdari sprema prinudna uprava.

Iako je u sali bio prisutan dovoljan broj odborinika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednica nije održana jer je, prema statutu opštine, mora zakazati predsednik. Međutim, predsednik opštine zakazao je sednicu za 28. jun, jedan dan pre isteka zakonskog roka za njeno održavanje.

"Dobili smo saznanja da određena grupa ljudi, na žalost, ne mogu da kažem koja, ali reći ću uskoro, radi na tome da se u opštini uvede prinudna uprava. To je ona ista grupa ljudi koja je pokušavala mesecima da spoji nespojivo, da napravi jedan implantat koji je organizam odbacivao, a to je da se DSS spoji sa radikalima", kaže Milan Popović iz DS-a.

"To je u nadležnosti Ministarstva. Ja sam i zakazao sednicu da im pokažem da nemam nameru da pustim opštinu da ide pod prinudnu upravu. Neću dozvoliti da me oni smenjuju, ja ću sam podneti ostavku. I dalje stojim iza toga", kaže predsednik opštine, radikal Ljubiša Stojmirović.

Dogovor bi trebalo da "padne" posle praznika, 5. maja. Iako je sednica zakazana za 28. jun, DS, DSS i G17 Plus će pokušati da ubede Stojmirovića da je ipak zakaže ranije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.