Izvor: B92, 14.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdara i dalje radikalska

Beograd -- Uprkos prethodnim dogovorima, još uvek nije formirana većina u SO Zvezdara, od DS-a, DSS-a i G17 plus.

Dok se DS i DSS međusobno optužuju za opstrukciju dogovora, na mestu predsednika opštine, posle 14 godina vladavine demokratskih snaga, nalazi se odbornik iz Srpske radiklane stranke.

Iako, bar na rečima, postoji volja i predstavnici i DS-a i DSS-a ističu da bi najbolje bilo da vlast na Zvezdari čine tri demokratske partije, ni posle šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od izbora dogovora nema. Konačna odluka o formiranju vladajuće koalicije u ovoj opštini, otvara i pitanje podele vlasti u nekim drugim lokalnim sredinama.

"Demokratska stranka Srbije je u subotu, na tom poslednjem sastanku (koji je prekinut) predložila određeni modalitet sporazuma koji je pored Zvezdare uključivao još neke opštine koje su za nas izuzetno važne. Tu prevashodno mislim na Novi Beograd gde takođe postjoi koalicija DS-a, G17 Plus i Pokreta Snaga Srbije gde nije uključena DSS. Takođe smo razmišljali o Čukarici. Mi nismo naišli ni na jedno odobravanje od strane Demokratske stranke da se razgovara na taj način o paketu opština", kazao je Andreja Mladenović iz DSS-a.

"Oni uslovljavaju našu zvezdarsku opštinu time što ćemo mi njima otvoriti vrata u opštinama gde oni nisu praktično dobili dovoljan broj odbornika da bi participirali u vlasti. Znači, to je jedno uslovljavanje, koje, u krajnjoj liniji može dovesti do toga, da se dogovorimo i oko toga, ali pod uslovom da u Novom Sadu ne bude radikalska vlast, pod uslovom da u Nišu ne podržavaju vlast koju podržavaju i da otvorimo jedan proces demokratskih procesa svih institucija lokalne samouprave u Srbiji", odgovara Dragan Šutanovac iz DS-a.

Ukoliko do kraja meseca ne bude postignut dogovor o većini u skupštini i ne bude usvojen opštinski budžet na Zvezdari će biti uvedena prinudna uprava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.