Zukorliću odgovara atmosfera haosa u Sandzaku

Izvor: Glas javnosti, 06.Sep.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorliću odgovara atmosfera haosa u Sandzaku

TUTIN - Narodni poslanik i nosilac izborne liste "Bošnjačka lista" Esad Džudžević rekao je danas da muftiji Muameru Zukorliću "odgovara atmosfera haosa, atmosfera mogućih incidenata, atmosfera stvaranja paralelnih institucija" u Sandžaku a da on to u svojoj retorici spočitava drugima.

Zukorlić je "generator svih mogućih podela i omraza koje postoje, naročito u poslednjih četiri-pet godina, u svim sandžačkim sredinama", kazao je Džudžević u intervjuu TV Tutin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
"On je generator tih omraza i primitivnih načina proizvođenja podela u porodicama, u bratstvima, mahalama, u našima čaršijama i mislim da je krajnje vreme da se, uz pomoć mnogih naših prijatelja i u ovoj zemlji i svetu, stane na kraj tim podelama", rekao je Džudžević.

Džudžević je kazao da je muftija Zukorlić "fenomen" koji treba da posluži nekim faktorima u zemlji i nekim krugovima u međunarodnoj zajednici kao alibi da se uspori i jednostavno prekine proces implementacije nacionalnih prava sandžačkih Bošnjaka u Srbiji. Ocenjujući da Zukorlić "poušajem da od sebe napravi žrtvu u odnosu na državu" karikira celu stvar, Džudžević je naveo da "kriminalni ambijent, koji je muftija stvorio zloupotrebom i privatizacijom islamske zajednice, njegovog privatnog univerziteta, još nekih drugih institucija, zapravo treba da posluži samo za pokriće kriminalnih radnji, koje, pretpostavljamo, da se rade u tom krugu koji je on stvorio". Džudžević tvrdi da je Zukorlića spopada nervoza svaki put kada se pomene razvoj Sandžaka, dovođenje stranih investitora u taj region i "stvaranja trougla između Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske" u kome bi sandžački Bošnjaci dali veliki droprinos.

"Taj trugao je idealan za naš ekonomski razvoj i našu nacionalnu ravnopravnost", kazao je Džudžević.

Govoreći o Bošnjačkom nacionalnom savetu, Džudžević je rekao da će se "Bošnjačka lista" izboriti za izbore jer je to zakonsko pravo, s obzirom na to da su, kako je naveo, prošli svi zakonski rokovi za formiranje tog veća.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.