Zukorlić zamrzao funkciju muftije radi politike

Izvor: Akter, 07.Mar.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić zamrzao funkciju muftije radi politike

Muftija sandžački Muamer Zukorlić biće nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice na izborima 24. aprila, objavio je portal Sandžakpreš, inače, blizak Islamskoj zajednici u Srbiji

Prethodno je, kako se navodi, Mešihat te verske zajednice usvojio predlog Zukorlića da u narednom periodu funkciju muftije sandzačkog stavi u mirovanje.

“To sam tražio zbog nespojivosti političkih i verskih dužnosti", rekao je muftija na konferenciji za novinare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Inače, njega će na toj funjciji zameniti hafiz Abdurahman Kujević.

Muftija je ocenio da je u Srbiji napravljen dobar sistem Islamske zajednice i da vera i, kako je rekao, muslimani više nisu ugroženi sa te strane.

"Obrazovno vaspitni sistem nam je stabilan, kao i kulturni sistem, koji nam je pozitivan", kazao je Zukorlić istakavši da smatra da "Bošnjake na ovom prostoru ugrožava politički sektor"

Zato mu je, kaže, moralna i opšte civilizacijska obaveza da iskustvo i znanje stavim na raspolaganje narodu.

Zukorlić je istakao da očekuje široku podršku na ovim izborima:

 “Očekujem i podršku drugih partija, organizacija, udruženja i uglednih pojedinaca, pogotovu jer planiram da ne bude ograničena", rekao je Zukkorlić i najavio da će narednih dana predstaviti politiku platformu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić zamrzao funkciju muftije zbog politike

Izvor: B92, 07.Mar.2016

Novi Pazar -- Muftija sandžački Muamer Zukorlić biće nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice na izborima 24. aprila, objavio je portal Sandžak pres...Prethodno je, kako se navodi, Mešihat te verske zajednice usvojio predlog Zukorlića da u narednom periodu funkciju muftije sandžačkog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.