Zukorlić: Rasvetliti sva pitanja iz prošlosti

Izvor: BKTV News, 24.Feb.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Rasvetliti sva pitanja iz prošlosti

Poslanik BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas, osvrnuvši se na reviziju presude BiH protiv Srbije, da pitanja iz prošlosti treba zatvoriti, ali isključivo pravnim, a ne političkim sredstvima.

"Jedan od principa politike pomirenja, koju mi promovišemo, jeste da sva pitanja iz prošlosti treba rasvetliti", rekao je Zukorlić.

To je, kaže, moguće učiniti na dva načina: prvi je, prepustiti nauci da rasvetljava momente oko kojih postoje različiti stavovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a drugi je da se nikome ne osporava pravo da traži pravdu pred sudom, ni personalno, niti kolektivno.

 "To je neprijatno, ali ako želimo da zatvorimo neka pitanja onda to treba da uradimno pravnim, a ne političkim sredstvima. Moralno nije dobro, a nije ni mudro, da se strani, koja smatra da ima argumente, administrativno ili politički zabrani da svoj predmet delegira nekom sudu", naveo je Zukorlić.

Mnogo je bolje suočiti se sa "gorkim momentima", nego ih zaustavljati, veruje Zukorlić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.