Zukorlić: Nisam neprijatelj Srbije

Izvor: B92, 04.Mar.2011, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Nisam neprijatelj Srbije

Bijeljina -- Muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izjavio da ga mediji, po direktivi vlasti u Srbiji, predstavljaju kao neprijatelja države i srpskog naroda.

To je puka neistina, rekao je on bjeljinskoj televiziji BN.

"Hoću da jasno razdvojim. Srbija je moja država, ma koliko mi se ne sviđala njena vlast", rekao je Zukorlić u četvrtak uveče.

Muftija je naveo da srpske vlasti ne žele da se suoče s problemima koji potresaju zemlju, pa su krivca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za svoje neuspehe potražile u njemu.

"Kada muftija kaže nešto protiv režima u Beogradu, mi dobijamo jednu medijsku hajku, gde se muftija predstavlja kao neprijatelj države i srpskog naroda, što je puka neistina", rekao je Zukorlić.

Prema njegovim rečima, Islamska zajednica u Srbiji godinama poziva vlast u Srbiji na dijalog, ali je ona gluva na sve probleme Bošnjaka.

"Režim nije spreman na dijalog i jedini način da se zaštitimo jeste autonomija Sandžaka, u kojem će Bošnjaci imati jednaka prava kao i ostali građani Srbije", naveo je Zukorlić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.