Zukorlić: Muslimani pročišćeni

Izvor: B92, 31.Avg.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Muslimani pročišćeni

Muamer Zukorlić (FoNet, arhiv)

Novi Pazar -- Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je da su muslimani u zemlji prvi put nacionalno konsolidovani posle 1990. godine.

Zukorlić je u nedelju uveče priredio tradicionalni iftar (ramazansku večeru) za političke, društvene i javne radnike. Osnovna poruka ovog okupljanja jeste da muslimani, u ovom vremenu, u fazi izgradnje institucija, ne smeju zanemariti dalje negovanje porodičnih vrednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Mogu se žrtvovati mnoge stvari, ali ne žrtvujte slobodu, dostojanstvo i osećaj za pravdu i pravičnost. To su temelji opstanka. Ove stvari se jednom imaju od Boga i jednom se gube", poručio je Zukorlić.

Istakavši da je vlast pre dve godine "izvršila agresiju na Islamsku zajednicu" Zukorlić je rekao da su muslimani danas znatno pročišćeni i prvi put posle devedesete nacionalno konsolidovani.

"Bez obzira na ove fitneluke (spletke) izazvane od strane režima, verujte to je kao temperatura koja ne prelazi 38 stepeni – dosadna, naporna, ali nije opasna", rekao je Zukorlić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.