Zorić:Jovanovićeva izjava nije krivično delo

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorić:Jovanovićeva izjava nije krivično delo

Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić rekao je da je Tužilaštvo je ocenilo da u političkoj izjavi i istupu predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića o afričkim liderima ne postoje elementi nijednog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo je ocenilo da u političkoj izjavi i istupu predsednika LDP-a Čedomira Jovanovića o afričkim liderima ne postoje elementi nijednog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je danas Tanjugu portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić.

Jovanović: Nek Pešićeva ide iz Skupštine!

Jovanović: Zaboraviću reč kanibalizam

Demarš zbog Jovanovićeve izjave o "kanibalima"

On je precizirao da je tužilaštvo ostvarilo uvid u pomenutu "političku izjavu i istup predsednika LDP-a", dat u Skupštini Srbije i nakon analize i sagledavanja svih okolnosti te izjave, nakon čega su izneli taj stav.

Jovanović je 22. marta u parlamentu stavio primedbu šefu diplomatije Vuku Jeremiću što "sarađuje sa afričkim kanibalima", a predsednica skupštine je, tim povodom, izjavila da to nije čula, jer bi u suprotnom sigurno reagovala.

Afričke i arapske države uručile su juče oštar kolektivni demarš i ministru Jeremiću.

Jovanović je izrazio žaljenje što je svojim rečima uvredio arapske i afričke, objasnio da je mislio na lidere - diktatore i obećao ambasadorima da se to više neće ponoviti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.