Izvor: B92, 03.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorić: Andrić obmanjuje javnost

Beograd -- Tomo Zorić izjavio je da je poslanik LDP-a Ivan Andrić "obmanuo javnost" kada je danas pokazao fotografiju u skupštini.

Na toj slici se, naime, vide specijalni tužilac Zorić, direktor BIA i biznismen Miroslav Mišković. "Reč je fotografiji koja je snimljena prošle nedelje u ambasadi Velike Britanije u Srbiji na prijemu održanom povodom rođendana kraljice Elizabete. To je bio javni skup, na kojem su bili i fotoreporteri, a na fotografiji je prikazan kurtoazni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i protokolarni pozdrav", rekao je Zorić agenciji Beta.

Andrić je ranije danas za skupštinkom govornicom pokazao fotografiju na kojoj se vide specijalni tužilac Slobodan Radovanović, direktor BIA-e Rade Bulatović i Mišković, i pozvao Radovanovića da kaže dokle je stigla istraga o švercu cigareta i šta je sa grupom koju je

predvodio vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković.

Zorić je rekao da Bulatović, Radovanović i Mišković "nisu vodili privatne razgovore i pričali o predmetima Specijalnog tužilaštva, nego o suvoparnim i protokolarnim temama".

"Andrić zamenjuje teze i kostruiše hipoteze koje su netačne i time obmanjuje javnost. To je u najmanju ruku nekorektno. Uopšte se ne radi o privatnom susretu", rekao je Zorić.

Zorić je istakao da je interesantno kako Andrić nije spomenuo da je Radovanović "primao i funkcionere LDP-a koji su dolazili kod njega u kancelariju na svoj lični zahtev".

"Kod specijalnog tužioca su, na lični zahtev, bili član Predsedništva LDP-a Nenad Milić, poslanik Vladan Batić, advokat porodice đinđić Rajko Danilović i advokatica Vladimira Popovića, Biljana Kovačević Vučo. Svima su im bila otvorena vrata i Radovanović ih je sve poštovao", rekao je Zorić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.