Zlatna tamburica čuva vojvođansku muziku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2016, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zlatna tamburica" čuva vojvođansku muziku

"Zlatna tamburica", festival koji gotovo tri decenije neguje tamburašku literaturu, održan je večeras na sceni "Jovan Đorđević" u Srpskom narodnom pozorištu, pod okriljem Organizacije za muzičko-scensku delatnost STRADA.

Za razliku od dosadašnje prakse da se za prestižne nagrade takmiče savremeni kantautori, ovogodišnji festival bio je revijalnog karaktera. Festival je otvorio pokrajinski sekretar za kulturu Miroslav Štatkić.

Iako je gotovo tri decenije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << „Zlatna tamburica" takmičarskog karaktera, organizatori 28. festivala odlučili su da naprave mali predah, ali opet ostanu u duhu negovanja muzičkog stvaralaštva tradicionalnih vojvođanskih numera. Te je s toga ovogodišnji susret ljubitelja dobrog tamburaškog štimunga bio mali vremeplov i podsećanje na najlepše pesme koje su obeležile prethodne festivale.

Uz pratnju Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine izvedeno je 20 najlepših vojvođanskih pesama.

Iz godine u godinu festival je donosio najlepše pesme inspirisane vojvođanskom ravnicom, a neke od njih odavno su deo muzičke kulturne baštine Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.