Izvor: Danas, 09.Avg.2023, 20:06

„Zla“ Grujičić i „dobri“ Vučić: Sagovornici Danasa o predsednikovoj intervenciji po pitanju dužine bolovanja bez komisije

Najava ministarke zdravlja Danice Grujičić da će bolovanje koje vam otvori lekar opšte prakse sa dosadašnja dva meseca biti skraćeno na 15 dana, a potom sledi izlazak pred komisiju, izazvala je negodovanje u javnosti i oštru osudu struke. Kritike su išle ka tome da će najavljene izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju ići na štetu pacijenata i lekara, a u korist poslodavaca i stranih investitora. A potom se u vidu spasioca pojavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ističući da će bolovanje ipak moći da se otvori na 30, a ne 15 dana.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.