Izvor: Blic, 22.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žižić kandidat za mandatara vlade

Žižić kandidat za mandatara vlade

PODGORICA (Beta) - Glavni odbor Socijalističke narodne partije Crne Gore predložio je juče potpredsednika stranke Zorana Žižića za mandatara nove jugoslovenske vlade. Glavni odbor SNP promenio je raniju odluku da mandatar bude Momir Bulatović, predsednik stranke, koji je do sada bio jugoslovenski premijer.

Na konferenciji za novinare, posle sednice Glavnog odbora, potpredsednik SNP Predrag Bulatović rekao je da će Žižić' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u SNP-u imati snažnu i jedinstvenu podršku'.

'S moje strane, Žižić će imati drugarski odnos i iskrenog saradnika', rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, Glavni odbor je zaključio da je za SNP prioritetni cilj formiranje Savezne vlade radi očuvanja SRJ i stabilizacije prilika u Crnoj Gori i Srbiji. Glavni odbor je, takođe, zadužio Žižića da vodi političke konsultacije oko sastava Savezne vlade.

Predrag Bulatović je ocenio da će jedan od prvih Žižićevih zadataka, ukoliko dobije poverenje predsednika SRJ Vojislava Koštunice, biti da pozove sve političke partije u Crnoj Gori i Srbiji na razgovore oko sastava nove vlade. On je rekao i da je Glavni odbor SNP odao priznanje dosadašnjem saveznom premijeru Momiru Bulatoviću i članovima Savezne vlade iz SNP za 'uspešno obavljanje odgovornih funkcija u izuzetno složenim uslovima njenog delovanja'.

Na pitanje kakva je dalja politička sudbina lidera stranke Momira Bulatovića, Predrag Bulatović je rekao da je on predsednik SNP i da će imati 'istaknuto mesto u daljem političkom životu Crne Gore i Jugoslavije'.

Potpredsednik SNP je naglasio da ta stranka nema nameru da prekine dugogodišnju koalicionu saradnju sa SPS. Prema njegovim rečima, na sednici Glavnog odbora nije bilo reči o raskidu starih ili stvaranju novih koalicija.

'Nije nemoguće da se postigne dogovor da se SPS, ako nakon vanrednog kongresa napravi korenite promene i ako na parlamentarnim izborima ostvari dobar rezultat, uključi u Saveznu vladu', rekao je Bulatović.

Komentarišući izjavu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića o mogućnosti stvaranja unije Crne Gore i Srbije, on je ocenio da je to inicijativa čoveka koji je u panici zbog objektivne marginalizacije od međunarodne zajednice i zbog neučestvovanja na saveznim izborima.

Milorad Vučelić govori za 'Blic' o odnosima u SPS

DPS o izmenama u Platformi za redefinisanje odnosa: Vojska, monetarni sistem i diplomatija - zajednički

Prelazna vlada sutra ili - demonstracije

Žižić kandidat za mandatara vlade

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.