Izvor: B92, 13.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žižić: Krizu rešiti novim izborima

Podgorica -- Opoziciona Socijalistička narodna partije Crne Gore saopštila je u nedelju da očekuje da će međunarodna zajednica pomoći u razrešavanju nove političke krize u Crnoj Gori i ocenila da su vanredni izbori jedini put za to. Potpredsednik SNP Zoran Žižić izjavio je na konferenciji za štampu da je crnogorski parlament "jednopartijski" i da "pokazuje spremnost da se potčini volji jednog čoveka i da tako nanese štetu" građanima Crne Gore.

Žižić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da skupštinu treba hitno raspustiti ako je prepreka za stvarne reforme. "Interes Crne Gore je da se raskine koalicija vlasti i međunarodnog kriminala i da se izgradi institut pravne države i kult poštivanja zakona... Budući da su mehanizmi odlučivanja u rukama korumpirane i u kriminal ogrezle vlasti, opozicija mora pronaći mehanizme da se izbori za pravo građana da biraju demokratsku i interesima Crne Gore potčinjenu vlast", rekao je Žižić.

On je kazao da opozicija treba da trajno napusti parlament i da očekuje da će međunarodna zajednica pomoći da se "rasplete nova politička kriza" u Crnoj Gori time što će ukazati da su izbori "jedini efikasni put da se politička dešavanja institucionalno kanališu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.