Izvor: B92, 04.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković traži razrešenje Marije Rašete Vukosavljević

Beograd -- Posle zahteva premijera Srbije Zorana Živkovića da Skupština Srbije razreši ministra za saobraćaj i telekomunikacije Mariju Rašetu Vukosavljević, ona je pozvala poslanike da ocene njen rad. U saopštenju za javnost, ona je istakla da neće podneti ostavku jer bi to predstavljalo dokaz njene krivice. "Od svih 'mojih grehova' iskristalisao se samo jedan, a to je formiranje i zatvaranje firme, koja nije imala ni dinara prometa i čijim postojanjem niko nije oštećen. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to saznanje pre šest meseci nije predstavljalo osnov za traženje moje ostavke, tim pre sam ovim što se desilo iznenađena", saopštila je Marija Rašeta Vukosavljević. Ona je dodala da je, radi ostvarivanja političkih kompromisa i uz objašnjenje da je to 'politički važno i bitno', u proteklih par nedelja na nju vršen pritisak da podnese ostavku.

Zoran Živković, međutim, kaže da je pre dva dana saopštio Mariji Rašeti Vukosavljević kako očekuje da ona podnese ostavku i da će, ukoliko to ne učini, zatražiti da bude razrešena. "Ako je to pritisak, onda je bilo pritisaka", rekao je Živković. On je novinarima rekao da je sukob interesa razlog za podnošenje inicijative za razrešenje Marije Rašeta Vukosavljević. "Ja sam i u tom zahtevu napisao da ocenjujem rad Ministarstva dobrom ocenom, ali da je taj sukob interesa nastao osnivanjem jednog preduzeća koje, doduše, nije imalo promet, ali je taj akt nespojiv sa onim što su bili tadašnji i prethodni dogovori u Vladi Srbije i sa onim što jeste realno stanje, realan odnos ministara u Vladi prema svojim pozicijama", reko je Živković.

Potpredsednik Vlade Čedomir Jovanović izjavio je da je odluka o smeni Marije Rašete Vukosavljević doneta na sednici Predsedništva Demokratske stranke. Jovanović je Beti rekao da je odluka rezultat analize političke situacije u zemlji. "Mislim da smo time definisali nov oblik ponašanja, koji obavezuje i nas koji smo to tom odlukom pokazali, ali da obavezuje i druge, i da princip skojim se suočava ministarka Marija Rašeta Vukosavljević mora biti nezaobilazan i u radu svih drugih stranaka i funkcionera", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.