Izvor: B92, 01.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković siguran da Tribunal neće ući u "prljavu trgovinu"

Beograd -- Posle vesti da se Milorad Luković Legija raspitivao o mogućnosti da preko Haškog tribunala promeni identitet i mesto boravka, u zamenu za informacije o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, niko u javnosti nije ni potvrdio, ni demantovao tu informaciju. Odgovarajući na pitanje novinara na skupu posvećenom Nacionalnom savetu konkurentnosti, premijer Srbije Zoran Živković je na tu temu rekao sledeće: "Ja mogu da verujem u njegovu nameru da će kao što je prodao mnoge druge, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Srbe i druge građane Srbije, kao što je prodao i svoje prijatelje, pokušati da proda još nešto, ali mislim da on nema tu robu koju nudi Haškom tribunalu, a i očekujem da Tribunal bude dostojan onoga što predstavlja i da neće ući ni u kakvu prljavu trgovinu, siguran sam da neće ući u prljavu trgovinu s bilo kim".

Živković je, ujedno, najavio da će sledeće sedmice biti izmenjen Zakon o krivičnom postupku, koji će omogućiti pritvor od 60 dana za sve koji su se bavili terorizmom, ratnim zločinima i organizovanim kriminalom. "Ja se nadam da ćemo tokom naredne nedelje imati izmene još nekih zakona koje će nam stvoriti uslove da takve mere i sredstva u borbi protiv kriminala budu trajna, ne samo vezana za vanredno stanje, i posle toga očekujem da će istraga biti završena u svojoj prvoj fazi i očekujem da ćemo vrlo brzo doći do uslova za ukidanje vanrednog stanja. Ja sam, kada je uvedeno vanredno stanje, dao procenu da očekujemo da ćemo sve učiniti da ono ne traje duže od kraja sledećeg meseca. Danas ulazimo u taj mesec i ja ponavljam taj stav da očekujem da do kraja ovog meseca ukinemo vanredno stanje", reko je on.

Živković nije mogao, zbog istrage, da odgovori na pitanje da li se za sva lica sa poternice MUP zna gde se nalaze, dodajući da će se u narednih nekoliko dana znati više.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.