Izvor: B92, 12.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: S Brkićem i Dimitrijevićem o radu Saveta

Beograd -- Predsednik Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać izjavila je da je ostavka novinara Miše Brkića na članstvo u Savetu vrlo nepovoljna i izrazila žaljenje što nije data prilika da bude raspravljano o razlozima ostavke. "Brkić je u pismu kojim je dao ostavku napisao samo da ne želi da bude član Saveta", rekla je Verica Barać. Odlazak i Brkića i Nikole Miloševića iz Saveta ona je okarakterisala kao neprijatan, jer su "noviji članovi tog tela imenovani na njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predlog". "Nas četvoro je došlo na poziv članova Saveta i prihvatili smo njihov predlog da treba da radimo. Mislimo da je Vladi potrebna pomoć da izađe iz teških perioda kroz koje prolaze društva u tranziciji", kaže ona.

U pismu članovima Saveta Brkić je naveo da ga je "islednički ton" kojim su članovi tog tela od njega tražili da objasni razloge nedavne posete premijeru Zoranu Živkoviću ubedio da treba da se "zahvali" Savetu na dosadašnjoj saradnji. Brkić je Beti rekao da se prošle nedelje s Vojinom Dimitrijevićem, takođe članom Saveta, sastao sa Živkovićem, koji je s njima želeo da "razmeni mišljenje o odnosu Saveta i Vlade". "O ostavci ću obavestiti Vladu, koja, slažem se, ne zaslužuje da ima Savet", navodi se u Brkićevom pismu. Živković je potvrdio da se sastao s Brkićem i Dimitrijevićem. "Prošle nedelje mediji su intenzivno pisali o Savetu, ostavkama, o tome da se čeka moj povratak iz SAD da bi bile rešene suštinske stvari. Odranije znam i Brkića i Dimitrijevića, njih sam najlakše našao i pozvao na razgovor. Pričali o radu Saveta i svemu onom što političari mogu da pričaju, a ne vidim ništa loše u tome da se neko sretne sa mnom. Ne mora baš uvek da bude prijatno, ali do sada nije bilo kažnjivo da se neko sretne s premijerom neke države", rekao je Živković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.