Izvor: B92, 29.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Neka se ponovo kandiduju Labus i Koštunica

Beograd -- Posle poziva Demokratske stranke za bilateralne pregovore o pisanju novog Ustava, ta partija pozvala je u ponedeljak i lidere G17 plus i Demokratske stranke Srbije da se kandiduju na izborima za predsednika Srbije. Premijer Srbije Zoran Živković predložio je Miroljubu Labusu i Vojislavu Koštunici da izađu na izbore, jer "nije vreme za emotivno i šićardžijsko ponašanje, već za racionalan pristup". "Ako je za neke stranke najvažnije da predsednik ne bude biran u Parlamentu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi smo spremni da pristanemo i na tu varijantu", poručio je Živković. "Nije mi jasno kako neko može da ubedi bilo koga da je prošle godine imalo smisla trčati na predsedničke izbore, a da je sad to bezveze. Izračunajte kako god hoćete, po bilo kom istraživanju, ako imate izbornu trku u kojoj će učestvovati Labus, Koštunica, Mićunović i ovi drugi, izbori uspevaju sa 60 odsto izlaznosti i sigurno dobijamo predsednika. Zašto bi neko bio protiv izbora predsednika? Oni kažu da su potrebni parlamentarni izbori, a zašto predsednički izbori ne bi bili uvod u parlamentarne izbore", upitao je Živković.

Zoran Živković kaže da "sva pitanja mogu biti rešena u roku od 24 sata ako ima želje da ta takozvana kriza bude prevaziđena". "Molim sve koji žele da obore Vladu da ne obaraju Srbiju s Vladom. Vlade su bile, biće i sada jesu, i padaće i biće birane nove, ali nemojte da nastavljate da uništavate Srbiju zbog svojih sitnih dnevnopolitičkih interesa", rekao je Živković.

Posle sednice Predsedništva DS s resornim odborima stranke, Živković je rekao i da njemu nije upućen nijedan zahtev iz DOS za rekonstrukciju Vlade, niti za zamenu pojedinih ministara. On je dodao i da kandidat DOS na predsedničkim izborima Dragoljub Mićunović na sastanku Koalicije nije tražio rekonstrukciju izvršne vlasti. "Nema nikakve misterije oko rekonstrukcije Vlade. Promene ministara su se dešavale i dešavaće se. Biće promena ministara, ali neće biti rekonstrukcije Vlade zato što ona menja svoj program", poručio je Živković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.