Živković: Neka Pajtić ode

Izvor: BKTV News, 21.Avg.2014, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Neka Pajtić ode

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poručio lideru DS Bojanu Pajtiću da, ako misli da „stari političari“ treba da odu, to i učini.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je neophodno da opozicija u Srbiji zasuče rukave kako bi se zaustavilo propadanje zemlje.
„Bilo bi dobro da političari više govore šta su uradili, a manje šta će da urade. Ako Pajtić misli da mi stari treba da odemo – neka kaže ‘Otišao sam’ i neka ode“, poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je Živković u autorskom tekstu za „Nedeljnik“.
Živković je naveo da Nova stranka želi formiranje ozbiljnog opozicionog bloka i da će dati značajan doprinos, ali je i ocenio da tu nema mesta za one koji su u kampanji koketirali sa SNS, a svoje poteze pravdali „davanjem šanse“ Aleksandru Vučiću.
On je naveo da bi bilo neozbiljno u opoziciju uvrstiti stranke čiji su lideri sedeli „u vladi Dačić – Vučić ili Vučić – Dačić“ i dodao da Nova stranka ne želi i neće ulaziti u blok sa strankama koje i pomišljaju na saradnju sa Vučićem.
„Ne samo zbog njegove prošlosti, nego i zbog njegove sadašnjosti. Aleksandar Vučić i SNS za dve godine vlasti nisu učinili ništa posebno dobro, nego su nastavili uništavanje Srbije, od ekonomije do kulture“, navodi Živković.
On dodaje da ne ostaje mnogo onih koji čistih ruku i obraza mogu stati u redove budućeg opozicionog bloka, a da DS, nakon odlaska Borisa Tadića i njegovih istomišljenika i vraćanja na politiku koja se vodila u vreme Zorana Đinđića, može da bude partner Novoj stranci u borbi protiv aktuelne vlasti.
Živković smatra da „nesposobna, korumpirana i plagijatorska“ vlast Aleksandra Vučića mora da ima jaku, sposobnu i hrabru opoziciju kako bi se zaustavilo dalje propadanje Srbije, ali da to danas u Srbiji ne postoji, i da samo njegova stranka i povremeno delovi DS-a vode bitku sa režimom.
„Povremene najave okupljanja više liče na iznuđene vapaje nego na osmišljeni politički cilj. Da bi okupljanje opozicije postalo realnost potreban je jasan politički program i lider“, naveo je Živković.
On navodi da nova demokratska koalicija mora da ponudi jasnu, javnu i merljivu politiku u svim oblastima, ističući da su evropske integracije najviši prioritet, bez alternative, a da koketiranje „malo sa Briselom, malo sa Moskvom, malo sa liberalnim kapitalizmom, malo sa socijalnom demagogijom“ ne vodi nikuda.
Izvor: tanjug.rs
The post Živković: Neka Pajtić ode appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.