Žitište: Kasalović na čelu skupštine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žitište: Kasalović na čelu skupštine

Na današnjoj sednici Skupštine Žitišta za novog predsednika lokalnog parlamenta izabran je Zoran Kasalović iz Socijalističke partije Srbije (SPS), preneo je Info centar Žitište. Na današnjoj sednici se razgovaralo i o pregovorima koje predstavnici lokalne samouprave vode sa "Srbijagasom" o problemima radnika kompanije "Agroživ".

Danas je na sednici lokalne skupštine formirana nova odbornička grupa koju čini deset odbornika Srpske napredne stranke, Saveza vojvođanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mađara i Srpskog pokreta obnove.

Predsednica te odborničke grupe je Snežana Vučurević (SNS), a njen zamenik je Mirko Golubović (SPO).

Odbornici žitištanske Skupštine danas odlučuju i o izboru pomoćnika predsednika opštine i članova opštinskog veća. Na dnevnom redu su i druga imenovanja.

Krajem prošle godine došlo je do smene vlasti u opštini Žitište, koju su do tada činili SNS, DS, LSV, SPO, PUPS i grupe građana. Dotadašnji predsednik Skupštine Dragan Milenković (DS) izjavio je da su demokrate od nadležnih institucija tražile ocenu zakonitosti smene vlasti.

Predsednik opštine Žitište je Mitar Vučurević (SNS).

On je danas odbornike upoznao sa tokom razgovora koji su vođeni sa nadležnima iz JP "Srbijagas" u vezi sa rešavanjem problema radnika kompanije "Agroživ".

Predsednik opštine Žitište je objasnio da je iz "Srbijagasa" zatraženo da se razgovori na ovu temu održe nakon praznika.

Predsednik sindikata "Nezavisnost" u žitištanskoj kompaniji Jovica Katić zamolio je Predraga Amižića, direktora "Agroživa", odbornika u Skupštini opštine Žitište i pokrajinskog poslanika, kao i Zorana Kasalovića, novoizabranog predsednika Skupštine Žitišta da iskoriste i stranačke kontakte u SPS i da sa direktorom "Srbijagasa" Dušanom Bajatovicem reše višemesečne probleme radnika "Agroživa", preneo je Info centar Žitište.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.