Zimski raspust produžen dva dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimski raspust produžen dva dana

Prvi deo zimskog raspusta biće produžen za dva dana, pa će nastava početi u sredu, 11. januara, rekao je danas Tanjugu ministar prosvete Mladen Šarčević.

Kako je objasnio, raspust će biti produžen zbog epidemije gripa.

Đaci su u školske klupe, prema kalendaru, trebalo da se vrate u ponedeljak, 9. januara.

"Produžavamo raspust za dva dana, ponedeljak i utorak škole neće raditi, tako da će sreda biti prvi radni dan", rekao je Šarčević Tanjugu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ministar je dodao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja.

Ukoliko obolevanje i dalje bude veliko, ministar kaže da će se nova procena raditi u ponedeljak, 9. januara.

Šarčević kaže da su se odlučili da raspust produže samo dva dana, jer je problem kako nadoknaditi izgubljene časove. U Vojvodini je raspust u toku tako da se kalendar ne remeti, ali u ostatku Srbije to predstavlja problem.

Pomeranje drugog dela zimskog raspusta remeti porodične planove, jer su mnogi uplatili aranžmane, a produžavanjem godine remeti se sistem male mature.

Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina - oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo je oko 3.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.