Zilkić zadovoljan odnosima u Sandžaku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zilkić zadovoljan odnosima u Sandžaku

NOVI PAZAR - Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić rekao je danas Tanjugu da je veoma zadovoljan razgovorima koje je tokom protekla dva dana imao sa visokim zvaničnicima turske države i Islamske zajednice te zemlje.

Zilkić je u Novom Pazaru razgovarao sa ministrom inostranih poslova Turske Ahmetom Davutogluom i zamenikom reis-ul-uleme Islamske zajednice Turske Mehmedom Gormezom.

"Razgovarali smo o pitanjima koja se isključivo tiču islamske verske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajednice", rekao je Zilkić, ne želeći da otkriva detalje razgovora.

Povodom približavanja stavova lidera dve najuticajnije bošnjačke političke opcije - Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića i Bošnjačke liste Sulejmana Ugljanina, Zilkić je ocenio da je to "mudra i odgovorna odluka" doneta u interesu naroda Sandžaka i Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.