Zigmar Gabrijel stigao u Srbiju, večeras sastanak sa Vučićem

Izvor: Blic, 12.Apr.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zigmar Gabrijel stigao u Srbiju, večeras sastanak sa Vučićem

Ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel stigao je danas popodne u posetu Srbiji, tokom koje će razgovarati sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Gabrijela je po dolasku u Beograd na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao šef diplomatije Ivica Dačić, kao i amabasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

Ministar spoljnih poslova Nemačke će se sa Vučićem sastati i Viil "Mir", a posle sastanka predviđeno je da se njih dvojica obrate medijima.

Uoči dolaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je poručio da pozdravlja činjenicu što je Vučić, odmah nakon izbora za predsednika Srbije, potvrdio ulazak u EU kao strateški cilj Srbije.

Istakao je i da će Vučiću čestitati pobedu na predsedničkim izborima.

Gabrijel će, kako je Tanjugu rečeno u njegovom Kabinetu, posle Beograda posetiti i Prištinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.