Izvor: B92, 08.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želje Albanaca i demokratija Srbije

Berlin -- Angela Merkel kaže da rešenje statusa Kosova mora da pomiri želje Albanaca, a da ne poljulja demokratiju u Srbiji.

"Važno je da, s jedne strane, želje Kosovara za većom nezavisnošću budu zadovoljene, ali ne po cenu da zbog toga imamo problematičnu situaciju u Srbiji i oslabimo demokratiju (u Srbiji)", rekla je nemačka kancelarka za nemačku TV stanicu ZDF.

Merkelova je dodala da ne bi bilo u redu da se nagađaju rešenja pre nego što Ahtisari podnese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj predlog, ali je navela da ishod "svakako neće biti manje nezavisnosti, to se može već danas reći".

Ona je rekla da će se ta dva problema rešavati posle izbora u Srbiji i pošto Marti Ahtisari podnese predlog.

Ona nije želela da precizira kako vidi budućnost Kosova, rekavši da specijalni predstavnik UN Marti Ahtisari još nije dostavio svoj predlog statusa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.