Izvor: B92, 23.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zec: Jevreji opasniji od Srba

Dubrovnik -- Odbornik HDZ-a u gradskoj Skupštini Dubrovnika Ivan Zec kaže da su, dugoročno gledano, "Jevreji još opasniji od Srba".

Tokom rasprave u gradskoj skupštini o ponudi za kupovinu većinskog paketa deonica hotela "Srebreno" u Župi dubrovačkoj, za koji je jedan od ponuđača bila i britanska firma "Levis trast grup" Izraelca Davida Levisa, vlasnika 25 hotela širom sveta, Zec je izjavio je da "hrvatsku imovinu ne treba prodavati ni Srbima ni Jevrejima".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Levis je u utorak uveče održao vanrednu pres-konferenciju na kojoj je rekao da je ogorčen takvim izjavama i najavio da će odustati od ulaganja ukoliko je to stav poslovnih ljudi i političara ovog dela Hrvatske. "Tokom pedeset godina turističkog rada u celom svetu, nikada nisam čuo sličan komentar kao ovaj u Dubrovniku", rekao je on.

Načelnik Opštine Župa dubrovačka Ivo Miletić smatra da se oko ove izjave "digla prevelika i nepotrebna buka". Na pitanje zašto niko, pa ni on nije reagovao na antisemitističku izjavu, Miletić je odgovorio da su "svi bili zatečeni" ovakvim istupom.

U međuvremenu je Zec pokušao da ispravi izjavu, tvrdeći da nije "ništa loše mislio o Jevrejima i da ih ceni", ali da je "protiv tolike koncentracije Jevreja" na tako malom prostoru Župe Dubrovačke zbog straha od međunarodnog terorizma.

Iz hrvatske Vlade i HDZ-a u Zagrebu još niko zvanično nije reagovao na ovu izjavu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.