Žbogar čeka da Holandija promeni stav

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žbogar čeka da Holandija promeni stav

Šef slovenačke diplomatije Samuel Žbogar izjavio da se nada napretku Srbije na putu ka EU, konkretno promeni stava jedne od članica EU koja to koči.

"Svi čekamo na izveštaj haškog tužioca Serža Bramerca 3. decembra, koji bi mogao da ima odlučujući uticaj da se Srbiji odmrzne Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji je trenutno zamrznut", rekao je Žbogar.

Holandija kao uslov za napredak Srbije ka EU postavlja potpunu saradnju Beograda sa Haškim tribunalom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Slovenački ministar je, takodje, izrazio zadovoljstvo saglasnošću u EU da se državljanima Srbije, Makedonije i Crne Gore vize za putovanje u šengenski prostor ukinu 19. decembra, a ne 1. januara, kako je letos predlagala Evropska komisija.

Žbogar se založio i za ubrzanje postupka za ukidanje viza i Bosni i Hercegovini i Albaniji, što bi moglo da da bude učinjeno do leta 2010. godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.