Završni čin rekonstrukcije Vlade

Izvor: B92, 13.Mar.2011, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završni čin rekonstrukcije Vlade

Beograd -- Skupština Srbije trebalo bi u ponedeljak, 14. marta da izabere članove Vlade Srbije čime će biti završena njena rekonstrukcija.

Republički parlament prethodno će na sednici, koja počinje u 10 sati, konstatovati ostavke ministara, koji su ostali bez resora u rekonstruisanoj vladi i onih kojima je dodeljen novi resor.

Nakon toga će početi nova sednica, na kojoj će poslanici raspravljati o izboru ministara.

U rekonsruisanoj vladi pojedini ministri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi put polažu zakletvu: Milutin Mrkonjić, Milan Marković, Božidar Đelić, Žarko Obradović, Oliver Dulić, Srđan Srećković, dok će prvi put to učiniti Zoran Stanković, Dušan Petrović, Nebojša Ćirić, Predrag Marković i, u svojstvu potpredsednice vlade, Verica Kalanović.

Na kraju sednice, posle izbora, ministri bi trebalo da polože i zakletvu, koja glasi : zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću se obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije.

U skupštinu su u petak posle podne stigle i ostavke 14 ministara - Diane Dragutinović, Saše Dragina, Petra Škundrića, Milutina Mrkonjića, Milana Markovića, Slobodana Milosavljevića, Božidara Đelića, Žarka Obradovića, Jasne Matić, Olivera Dulića, Nebojše Bradića, Bogoljuba Šijakovića, Srđana Srećkovića i Svetozara Čiplića.

Premijer Cvetković započeo je rekonstukciju zahtevom za razrešenje Mlađana Dinkića, 14. februara, koji je dan kasnije podneo ostavku, kao i Verica Kalanović.

Nekoliko dana kasnije skupština je konstatovala njihove ostavke, kao i ostavku ministra Tomice Milosavljevića.

Kabinet premijera Cvetkovića ubuduće će imati 17 ministarstava i 21 člana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.