Završna deklaracija G20 nagoveštava neuspeh planova za izolaciju Rusije — Di Cajt

Izvor: Vostok.rs, 11.Sep.2023, 01:00

Završna deklaracija G20 nagoveštava neuspeh planova za izolaciju Rusije — Di Cajt

 
Odsustvo pasusa koji osuđuje Rusiju u konačnoj deklaraciji G20 nagoveštava neuspeh planova za izolaciju zemlje. Ovo je prema članku u onlajn verziji novina Di Cajt.
„Da li je samit G20 bio uspešan, suprotno očekivanjima? Kancelar Olaf Šolc je barem pokušao da na taj način predstavi rezultat. Ali stvarnost je prilično otrežnjujuća“, piše u članku. Kolumnista publikacije je podsetio da je deklaracija usvojena pre godinu dana na samitu na Baliju ocenjena kao „šamar u lice“ Ruske Federacije. Sada Šolc „priznaje ono što se više ne može sakriti“: u deklaraciji nema osude, „nije bilo reči o šamaranju“, navodi se u članku. Na konferenciji za novinare u subotu, nemački kancelar je izjavio da konačnu deklaraciju smatra uspešnom. U dokumentu su lideri G20 priznali razliku u stavovima i ocenama o situaciji u Ukrajini među članovima zajednice. Oni su pozvali sve države da se pridržavaju principa međunarodnog prava, uključujući i one koji se tiču suvereniteta i teritorijalnog integriteta, a ukazali su i na važnost mirnog rešavanja sukoba i dijaloga. Samit G20 u Nju Delhiju održan je 9. i 10. septembra. Lideri svih zemalja G20 i još devet zemalja (Bangladeš, Egipat, Španija, Mauricijus, Nigerija, Holandija, UAE, Oman i Singapur) pozvani su da prisustvuju događaju. Rusku delegaciju u Indiji predvodio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.