Izvor: B92, 22.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Završiti privatizaciju medija"

Sombor -- Privatizacija medija se mora privesti kraju, transformacija medijskog sektora u Srbiji kasni sedam godina, rekao Dragan Janjić.

"U tom poslu i dalje ima izvesne haotičnosti i danas se događa da medije kupuju ljudi koji su osuđivani, a mi nemamo zakonske mehanizme da to sprečimo", rekao je pomoćnik ministra kulture Dragan Janjić.

On je najavio da će 28. septembra biti održana javna rasprava na kojoj će svoje predloge o privatizaciji medija dati Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulture i pokrajinski sekretarijat za informisanje, a čuće se i mišljenja lokalnih samouprava i nakon toga će Ministarstvo definisati konačan predlog.

Janjić je rekao da su aukcije medija koji emituju program na jezicima manjina odložene na inicijativu Ministarstva za kulturu dok ne budu završene konsultacije i dok se ne nađe rešenje za privatizaciju takvih medija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.