Završeno takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske u Kovilju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2019, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske u Kovilju

Dodelom prelaznog pehara i diploma najuspešnijim pojedincima i ekipama završeno je Četvrto takmičenje izviđačkih jedinica Kopnene vojske, u rejonu Kovilja.

Prvo i drugo mesto pripalo je izviđačkim odeljenjima Treće brigade, dok je treće mesto zauzela jedna od ekipa Druge brigade.

U dvodnevnom sportskom nadmetanju osam ekipa, koje je organizovala Komanda Kopnene vojske sa Prvom brigadom, proveravana je obučenost, izdržljivost, preciznost, spretnost i snalažljivost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pripadnika izviđačkih jedinica.

Kod Kovilja i na strelištu „Aerodrom“ kod Sombora najbolji izviđači takmičili su se u uslovima slabe vidljivosti, neprekidne kiše i jakih pljuskova, što u kombinaciji sa zahtevnim zadacima iziskuje vrhunsku psihofizičku spremnost.

Na ovogodišnjem odmeravanju snaga, sedmočlane izviđačke ekipe prelazile su određene prepreke na stazi dužine od oko 20 kilometara, takmičari su savlađivali stazu veština, vodenu prepreku desantnim čamcem, žičanu prepreku i kontaminirano zemljište, izvlačili ranjenika i „oštećena vozila“, rešavali zadatke iz orijentacije, izrađivali ložišta i zamke i rešavali ostale brojne zadatke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.