Završeno razmatranje amandmana na Predlog zakona o amnestiji

Izvor: Studio B, 06.Nov.2012, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno razmatranje amandmana na Predlog zakona o amnestiji

Skupština Srbije završila razmatranje amandmana na Predlog zakona o amnestiji, a rad će nastaviti sutra razmatranjem amandmana na Predlog zakona o upravljanju migracijama, koji predviđa da će se Komesarijat za izbeglice baviti i poslovima iz te oblasti.

Predlog zakona o upravljanju migracijama predviđa da se na teritoriji autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave obrazuju saveti za migracije koji će pratiti i izveštavati Komesarijat za izbeglice i migracije o migracijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na svojoj teritoriji i predlagati mere i aktivnosti za efikasnije upravljanje migracijama.

Kako je predloženo, biće uspostavljen jedinstven sistem prikupljanja, organizovanja i razmene podataka neophodnih za upravljanje migracijama.

Vlada Srbije, koja je predložila taj propis, navela je da se prema broju do sada usvojenih zahteva za azil procenjuje se da je potrebno obezbediti dodatna dva miliona dinara na godišnjem nivou za smeštaj osoba kojima je priznato pravo na utočište, kao i dodatnih 500.000 dinara za obuku onih koji obavljaju poslove od značaja za upravljanje migracijama.

Parlament će rad nastaviti sutra u deset časova. Predlogom zakona o amnestiji obuhvaćeno je 3.600 od ukupno 8.000 osuđenika u Srbiji, a predviđeno je da na slobodu bude pušteno 1.100 zatvorenika osuđenih na kazne do tri meseca zatvora.

Kazne bi istovremeno bile smanjene zatvorenicima osuđenim do šest meseci zatvora, kojih prema procenama Ministarstva pravde ima više od 2.000.

Poslanici Demokratske stranke, Liberalno demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro su kritikovali vladin predlog zakona ukazavši da će na slobodu biti pušteni kriminalci, dok su poslanici vladajuće Srspke napredne stranke to negirali i poručili da nema razloga za strahovanje da će "kriminalci šetati ulicom".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Završeno razmatranje amandmana na Zakon o amnestiji

Izvor: NaDlanu.com, 06.Nov.2012

BEOGRAD, 6. novembar 2012. (Beta) - Skupština Srbije završila je u utorak uveče razmatranje amandmana na Predlog zakona o amnestiji, a rad će nastaviti u sredu razmatranjem amandmana na Predlog zakona o upravljanju migracijama, koji predvidja da će se Komesarijat za izbeglice baviti i poslovima...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.