Završena skupštinska rasprava o delegacijama, Smolić 25 hiljada evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena skupštinska rasprava o delegacijama, Smolić 25 hiljada evra

BEOGRAD - Poslanici republičkog parlamenta završili su večeras raspravu o Predlogu odluke o utvrđivanju sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Sednica će biti nastavljena sutra, u 10 časova, raspravom o Predlogu odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije.

Šef Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je za skupštinskom govornicom da predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Izvršnog odbora Komercijalne banke Ivica Smolić ima platu od 25.000 evra, dok njegov zamenik ima 17.500 evra.

Kriminal

Todorović je naveo da su godišnje premije i po 300.000 evra.

On je rekao i da u menadžmentu ove banke niko nema platu ispod 10.000 evra i pitao vladajuću većinu kako može da toleriše ovakav kriminal.

Poslanici Srpske radikalne stranke i danas su tražili da im se vrate mandati, a predstavnici opozicionih stranaka kritikovali su način rada parlamenta, koji zaseda samo kada Radio televizija Srbije direktno prenosi sednice.

Todorović je podsetio i da je sa skupštinske govornice, u više navrata, postavljao pitanja i javno tražio odgovor od direktora BIA Saše Vukadinovića, koja se odnose na neke akcije bivše službe državne bezbednosti koje su se odvijale u 2001. godini.

On je rekao da je dobio odgovore od Vrhovnog suda da nisu dali odobrenje za praćenje određenog broja ljudi, a od MUP da oni više ne raspolažu tom dokumentacijom, jer je ona predata BIA.

Todorović je rekao da do danas nije dobio informacije kada su u pitanju akcije koje su imale službeni naziv Mačva, Kaktus i Šumadija.

Začuđujuće

„Napomenuo sam da je interesantno i začuđujuće zašto nema odgovora, posebno mislim da bi trebalo da bude zainteresovana Demokratska stranka, pošto po informacijama sa kojima raspolažem, ukoliko bi se rasvetlile sve činjenice u vezi s tim operacijama, verovatno bi bili u mogućnosti da dođemo do nekih preciznijih informacija vezanih i za ubistvo bivšeg predsednika Vlade Zorana Đinđića", rekao je Todorović.

On je naveo, da po nekim saznanjima ,ima ljudi koji su bili u Đinđićevoj neposrednoj blizini, koji su bili pod nadzorom.

„To govori da je neko imao izuzetno precizna saznanja i mogućnosti da sve vreme prati gde se kreće Zoran Đinđić", ocenio je Todorović.

Sednica skupštinskog Odbora za privatizaciju zakazana je za četvrtak, u 13 časova, a na dnevnom redu sednice biće, izmedu ostalog, i razmatranje informacije Centra Agencije za privatizaciju za sprovođenje stečajnih postupaka o stečaju Robne kuće Beograd.

Bivši radnici Robnih kuća Beograd danas su protestovali ispred republičkog parlamenta.

Oni traže da im se isplate zaostale zarade, a nezadovoljni su i zbog odugovlačenja stečajnog postupka preduzeća.

Odbor će razmatrati i programe rada Agencije za privatizaciju za decembar prošle godine i januar ove godine, kao i izveštaje Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja o radu Agencije za privatizaciju i Akcijskog fonda Republike Srbije za novembar i decembar prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.