Završena sednica

Izvor: S media, 03.Nov.2010, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena sednica

Skupština Srbije završila je danas razmatranje Predloga zakona o zadužbinama i fondacijama, a rad će nastaviti sutra u 10 sati raspravom o potvrdjivanju šest sporazuma o zaduživanju Srbije kod komercijalnih banaka.

U raspravi o Predlogu zakona o zadužbinama i fondacijama, opozicija je kritikovala taj akt, a najveći broj zamerki odnosio se na to što, kako su rekli, ne sadrži odredbe o zadužbinama na Kosovu i Metohiji.

Zbog toga je, kako su opozicionari >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekli, taj zakonski akt neustavan, a to su kao problem istakli i poslanici SPS-JS i PUPS-a.

Parlamentarci će sutra raspravljati o zaduživanju Srbije kod nekoliko komercijalnih banaka koje su dale zajedničku ponudu, kao i o davanju garancija Srbije u korist banke i "Uni kredit" banke Srbije po zaduženju Akcionarskog društva za vazdušni saobraćaj "Jat Ervejz".

Razmatraće i Predlog zakona o potvrdjivanju Ugovora o državnom koncesionalnom zajmu za Projekat sistem NUCTEĆ za inspekciju kontejnera izmedju Vlade Srbije i kineske "Eksport import" banke.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrdjivanju dopuna Konvencije o stvaranju Saveta za carinsku saradnju, kao i potvrdjivanje Sporazuma vlada Srbije i Ukrajine o uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.