Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprava o zapošljavanju i osiguranju

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je večeras raspravu o amandmanima na Predlog zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Parlament će rad nastaviti sutra u 10.00 raspravom o amandmanima na Predlog zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

U današnjoj raspravi o amandmanima na predloženi zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, poslanici Socijalističke partije Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (SPS) rekli su da podržavaju predloženi zakon ali da su podneli desetak amandmana za koje smatraju da popravljaju predložena rešenja.

Povodom smanjenja trajanja naknade za nezaposlene, poslanik SPS Milisav Petronijević rekao je da nije u redu i dobro da se u uslovima ekonomske krize teret prevali na one koji nemaju.

Poslanici Demokratske stranke Srbije najavili su da će podržati amandmane SPS-a.

Poslanici opozicije negodovali su što raspravi o, kako su ocenili, tako važnom zakonu ne prisustvuje više ministara.

Poslanici su danas završili i raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o privrednim komorama, na Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o fondu za osiguranje i finansiranje spoljnotrgovinskih poslova.

Danas je završena i rasprava o amandmanima na predložene zakone o spoljnotrgovinskom poslovanju, o standardizaciji i o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.