Završena rasprava o potvrđivanju sporazuma sa Rusijom

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprava o potvrđivanju sporazuma sa Rusijom

Poslanici Socijalističke partije Srbije, Nove Srbije i Srpske radikalne stranke najavili su da će glasati za potvrđivanje Sporazuma o saradnji u vanrednim situacijama sa Rusijom, dok je Liberalno-demokratska partija protiv ratifikacije.

U skupštinskoj raspravi, poslanici SPS, NS i SRS ocenili su da je taj sporazum u tehničkom i tehnološkom smislu veoma bitan za Srbiju, dok poslanici LDP-a smatraju da bi bilo jeftinije i efikasnije da takva vrsta pomoći stiže iz zemalja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << okruženju.

Prema rečima poslanika LDP-a Zorana Ostojića, sporno je i to što bi Srbija plaćala eventualnu štetu koji ruski timovi učine na teritoriji Srbije. Ostojić je kazao da bi za Srbiju bilo bolje da bude aktivnija u Partnerstvu za mir, jer će se tako približiti NATO-u, nego da sklapa sporazume sa Rusijom.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je, na kraju skupštinske rasprave, da će sporazum sa Rusijom biti dragocen, s obzirom na kapacitete te zemlje. Poslanici su raspravljali i o sporazumu Srbije i Azerbejdžana o saradnji u borbi protiv kriminala, kao i sporazumu sa Bugarskom o policijskoj i carinskoj saradnji.

Poslanicima je do početka pretresa amandmana ostalo da razmotre još dve kadrovske odluke koje se odnose na službu poverenika za zaštitu ravnopravnosti. Sednica će biti nastavljena sutra u 11 sati.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština o ratifikikaciji medjunarodnih sporazuma

Izvor: S media, 10.Nov.2010

Skupština Srbije nastavila je objedinjenu načelnu raspravu o potvrdjivanju nekoliko sporazuma o medjunarodnoj saradnji u oblasti ekonomije - trgovine, turizma, kao i tehnologije i nauke...Te sporazume Vlada je zaključila sa vladama Malte, Češke, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, i Egipta...Obrazlažući...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.